Festival Hengover ‘timmert aan de weg’

Er wordt wat afgetimmert! Van verre zijn de 89 pallets zichtbaar aan de Kerkstraat in Hengevelde (het cross gedeelte van het Zomerfeesten terrein), de voorbereiding van dit nieuwe feest, welke op vanavond plaats vindt in Hengevelde, is in volle gang. Kaarten waren tot gisterenavond beschikbaar voor €5, vanavond aan de kassa kosten ze € 7,50. Namens de organisatie Thom Hartgerink: ”Het wordt prachtig weer, dus neem je zonnebril mee. We hebben genoeg bier voor 578 katers dus kom maar op mensen! Dankzij onze geweldige vrijwilligers hebben we het terrein in 4 dagen klaar gekregen, wij hebben 1400 tie-wraps gebruikt dus dat staat als een huis. We zijn optimistisch; het is outdoor dus insmeren is dus een must. Rond 20.00 uur vanavond trappen we af, met een scala aan talentvolle en gevestigde namen uit de regio.

h1 Custom

Afgelopen jaar kwamen we met elkaar aan het praten over het feit dat er hier in de buurt zo weinig wordt georganiseerd voor de jeugd, op het gebied van uitgaan (dance). Wij zelf, reizen meerdere keren per jaar richting de randstad om daar dance events te bezoeken. We vroegen ons dus af; ‘Waarom zijn die hier in de buurt eigenlijk niet?’ Als je goed kijkt, zie je dat alle ingrediënten voor een dance feest hier in de regio gewoon voor het oprapen liggen. Toen besloten we om te beginnen met Hengover.
Met Hengover willen wij graag (dance) feesten organiseren in en om Hengevelde. Hoe gekker hoe beter, met de jeugd als belangrijkste uitgangspunt. Wij willen graag dat de Hengover feestjes ‘voor jongeren door jongeren’ feestjes worden. Zo zit de organisatie van dit jaar ook vol met enthousiaste jonge Hengeveldenaren die allemaal weer iets anders goed kunnen.

hengeover groep Custom

De DJ’s komen bijna allemaal uit Twente, en ze hebben allemaal de stempel ‘aanstormend talent’ op hun voorhoofd staan. We hebben dit jaar bewust gezocht naar jonge mensen die ergens een passie voor hebben. Zo doet Rene Katier (IK fotografie) de fotografie en doen Nick Wolferink en Robbie Hunink (studenten Hotelschool) de catering. Dit jaar bestaat de organisatie uit Nick Kuipers, Sten Ringeling, Justin Wolterinck, David Spekreijse en ik zelf. Rikke Brummelhuis en Sylvie Haverkort hebben de regie over de aankleding en Stef Wolters en Rens Lammers bewerken alle foto’s en video’s voor onze social media kanalen. We zijn allemaal super enthousiast en in deze weken zijn we allemaal super druk met allerlei verschillende dingen.

h2 Custom

Op Hengover Outdoor, ons eerste feestje, willen we meteen met een klapper beginnen en mensen laten zien wat we in huis hebben. We pakken dan ook groots uit met East & Young als main act. Deze mannen staan deze zomer o.a. op Freshtival, Mysteryland en 7th Sunday Festival. Voor maar €5 kunnen onze bezoekers dus een gevestigde festival naam zien, hoe gaaf! De eerste geluiden zijn goed, we krijgen van veel mensen te horen dat ze ons idee gaaf vinden. We werken nauw samen met de gemeente om een herhaling van het Examenfeest 2015 te voorkomen. Vanaf woensdag 13 juli zijn we begonnen met de opbouw”.

grrrrrr

grr 2

 

Leave a Comment